Pizzabullar

ca. 20-25st

Du behöver:

1/4 dl olja
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
0,5 msk socker
0,5 tsk salt
ca. 6,5 dl vetemjöl

1 ägg

Alternativ till fyllning:
Krossade/passerade tomater, ketchup eller chilisås som tomatsås i botten
Riven ost
Bacon
Ananas
Purjolök
Räkor (risk att de blir sega)
Tonfisk
Salt
Peppar
Oregano
Ja, använd helt enkelt det du själv tycker ska vara på en pizza

Gör så här:

  1. Smula ned jästen i en bunke – gärna bakmaskin
  2. Rör ned mjölk och olja och rör om tills jästen löst sig
  3. Blanda i övriga ingredienser och låt det hela blandas till en jämn deg
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 10-15 minuter
  5. Slå igång ugnen på 225°
  6. Kavla ut degen på ett bakbord och lägg på den fyllning du önskar använda, rulla ihop degen och skär lagom stora bullar. Jäs ytterligare 15 minuter under bakduk
  7. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och ställ sedan in dem mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg

Ät så snart de kommit ut ur ugnen eller lägg dem i frysen och ta fram dem som ett litet mellanmål och bara värm dem i ugn eller micro några minuter innan servering. Toppenbra alternativ till picnic eller bara något att stoppa i munnen när du är lite småhungrig.

Lämna en kommentar