Kycklinggryta

Du behöver:

50 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1 lagerblad
2 skalade potatisar
1 skalad schalottenlök
1 tomat
2 tsk olivolja

Gör så här:

1. Dela kycklingen i bitar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och lägg i lagerbladet
2. Låt koka i 15-20 minuter tills den är genomkokt
3. Dela potatisen i bitar. Hacka löken. Lägg allt i en kastrull och täck med vatten
4. Låt koka i 5 minuter. Kärna ur tomaten och dela i bitar. Lägg i kastrullen och koka allt i ytterligare 5 minuter tills potatisen är mjuk
5. Häll av det mesta av kokvattnet, spara lite att späda med
6. Ta upp kycklingbitarna och grönsakerna och mixa ihop till en puré. Späd med lite av kokvattnet och tillsätt olja och smaka av med malen svartpeppar och basilika.
7. Servera med t.ex. en klick morotspuré

Lämna en kommentar