Solrosbullar

ca. 15-20 st

Du behöver:

25 gram jäst för matbröd
5 dl fingervarmt vatten
1/4 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk socker
2 dl solroskärnor
8 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
Mannagryn

Gör så här:

  1. Smula ned jästen i en bunke och värm vattnet till 37° som du sedan slår över jästen och rör om tills jästen lösts upp
  2. Tillsätt olja, salt, socker och solroskärnor
  3. Blanda ned allt mjöl under omrörning och arbeta ihop degen under några minuter. Degen kommer kännas klibbig men det ska den vara så tillsätt inte mer mjöl då brödet bara kommer bli torrt
  4. Låt degen jäsa under bakduk i 30-40 minuter
  5. Ställ in ugnen på 225°
  6. Häll sedan ut degen på en plåt med bakplåtspapper, doppa händerna i mjöl och tryck ut degen så gott det går till en rektangel som är ca. 1,5 cm tjock
  7. Dela degen i ca. 15-20 rutor och pensla med vatten för att sedan strö mannagryn över dem
  8. Låt jäsa ytterligare 10 minuter innan de ställs in i mitten av ugnen och gräddas ca. 15 minuter eller tills de fått fin färg

Lämna en kommentar