Korv- och grönsakspytt

Jag gjorde en rensning i trädgårdslandet i somras och plockade fina primörer. Nedan är alltså bara förslag på vad som kan användas, men det fina med en pytt är att man ju alltid kan slänga i det man själv vill och önskar.

Du behöver:

Morötter
Färskpotatis
Purjolök
Vitlök
Blomkål
Grön sparris
Persilja
Timjan
Korv, gärna en stark
Kantareller
Olja
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Koka potatisen och förväll blomkålen
  2. Dela alla grönsaker i munstora bitar och slanta ned korven. Små morötter kan med fördel hållas hela om man vill
  3. Stek alltsammans i olja i en stor stekpanna eller på en häll, men spara sparrisen till slutet så den behåller sin krispighet
  4. Krydda upp det hela med timjan, salt och peppar
  5. Garnera med persilja

Enkel och gudagod sommarmat! Servera till något gott grillat och gärna en hemmagjord ketchup