600 gram vit fast fisk, t.ex. kolja, torsk eller gös
4 bakpotatisar
Frityrsmet
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
2 limefrukter
1 dl öl
2 dillkvistar
Salt
Peppar
3 dl olja till fritering
Citron till servering
Gör så här:
- Blanda nästan allt mjöl med maizena och bakpulver (spara lite mjöl för att vända fisken i)
- Finhacka dillen och lägg i den tillsammans med öl och limesaft i mjölblandningen, salta och peppra, rör om och låt stå och dra ca. 20 minuter
- Skär potatisen i ca. 0,5 cm tjocka stavar
- Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter och tillhörande lock – eller använd en fritös om du har det
- Skär fisken så det blir ca. 12 bitar, vänd dem i mjöl och sedan i frityrsmeten
- Fritera fisken tills den är gyllenbrun, ca. 5-7 minuter
- När fisken är klar friterar du potatisen på ungefär samma sätt bortsett från att den inte ska ha frityrsmet på sig
- Servera gärna i tidningspapper med färsk citron, en dillkvist och en klick aioli