Fish and chips

600 gram vit fast fisk, t.ex. kolja, torsk eller gös
4 bakpotatisar

Frityrsmet
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
2 limefrukter
1 dl öl
2 dillkvistar
Salt
Peppar
3 dl olja till fritering
Citron till servering

Gör så här:

  1. Blanda nästan allt mjöl med maizena och bakpulver (spara lite mjöl för att vända fisken i)
  2. Finhacka dillen och lägg i den tillsammans med öl och limesaft i mjölblandningen, salta och peppra, rör om och låt stå och dra ca. 20 minuter
  3. Skär potatisen i ca. 0,5 cm tjocka stavar
  4. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter och tillhörande lock – eller använd en fritös om du har det
  5. Skär fisken så det blir ca. 12 bitar, vänd dem i mjöl och sedan i frityrsmeten
  6. Fritera fisken tills den är gyllenbrun, ca. 5-7 minuter
  7. När fisken är klar friterar du potatisen på ungefär samma sätt bortsett från att den inte ska ha frityrsmet på sig
  8. Servera gärna i tidningspapper med färsk citron, en dillkvist och en klick aioli

Lämna en kommentar