Kasslergratäng

Du behöver:

Kassler
Bacon- och pepparost eller 4 peppar-ost (Kavlis mjukost)
Creme fraîche
Riven ost
Smör
Salt
Peppar
Ris

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skär kasslern i ca. 0,5 centimeter tjocka skivor och stek dem på båda sidor i smör
  3. Ta ur alla skivor kött och lägg i en ugnsfast form
  4. Ta en ganska stor del av mjukosten och rör ned den i stekpannan för att samla upp alla smaker från köttet, ta en sked creme fraîche och vispa till en sås. Smaka av med salt och peppar
  5. Häll såsen över kasslern, toppa med lite riven ost och ställ in i ugnen och låt det bara gå till dess att osten smält och fått fin färg
  6. Servera med kokt ris och en god sallad – gärna med ananas då det är en klassiker tillsammans med kassler

Lämna en kommentar