Pastasås med svamp

4 portioner

Du behöver:

500 gram svamp – blanda gärna olika sorters färsk svamp
Purjolök, ca 15 centimeter
1 pkt bacon
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk paprikapulver
Smör
Riven ost, t.ex prästost eller annan ost med lite karaktär
Hackad persilja
Pasta

Gör så här:

  1. Fräs svampen i smör tills allt vätska dunstat
  2. Lägg i finskuren bacon och hackad purjolök, fräs tills baconet börjat få färg och fettet försvinna
  3. Slå i grädde, mjölk och den rivna osten och låt det puttra tills osten börjat smälta
  4. Smula ned buljongtärningen och paprikapulver och rör om ordentligt
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Servera med nykokt pasta (gärna hemmagjord) och strö över persilja precis vid servering.
    Lyxa gärna till det lite extra med riven parmesanost – bara för att det är gott

Lämna en kommentar