4 portioner
Du behöver:
500 gram svamp – blanda gärna olika sorters färsk svamp
Purjolök, ca 15 centimeter
1 pkt bacon
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk paprikapulver
Smör
Riven ost, t.ex prästost eller annan ost med lite karaktär
Hackad persilja
Pasta
Gör så här:
- Fräs svampen i smör tills allt vätska dunstat
- Lägg i finskuren bacon och hackad purjolök, fräs tills baconet börjat få färg och fettet försvinna
- Slå i grädde, mjölk och den rivna osten och låt det puttra tills osten börjat smälta
- Smula ned buljongtärningen och paprikapulver och rör om ordentligt
- Smaka av med salt och peppar
- Servera med nykokt pasta (gärna hemmagjord) och strö över persilja precis vid servering.
Lyxa gärna till det lite extra med riven parmesanost – bara för att det är gott