Panerad fläskkotlett

Du behöver:

Fläskkotletter utan ben
Mjöl
Ägg
Ströbröd – allra helst pankomjöl så blir det riktigt krispigt
Smör
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Ta 3 fat; ett för mjöl, ett för uppvispat ägg och ett för ströbröd
  2. Salta och peppra kotletterna
  3. Lägg ned en kotlett i taget i mjölet och se till att det fäster på varje millimeter. Flytta över till ägget och var återigen noggrann med att det blir ägg överallt för att sedan avsluta med att vända den i ströbrödet
  4. Stek på medeltemperatur i en panna med mycket smör. Vänd inte på kotletterna för mycket utan låt dem ligga i smöret och bara gotta sig så att det blir en frasig yta men för den delen får inte köttet bli torrt, så några minuter på varje sida räcker. Beroende på tjockleken på kotletterna så varierar självklart tillagningstiden. Har du en kökstermometer så använd den för att kolla innertemperaturen för att vara säker på när köttet är klart, då det är fläsk är det viktigt att det är genomstekt. Temperaturen ska vara 70°

Lämna en kommentar