Spenat- och broccolisoppa

4 portioner

Du behöver:

1 gul lök
500 gram fryst spenat
500 gram fryst broccoli som skurits eller klippts till mindre bitar
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
Timjan
Olja

Gör så här:

  1. Hacka och fräs löken i olja
  2. Lägg i spenaten som fått tina och låt denna ”smälta”
  3. Tillsätt vatten, buljong och broccoli som även den fått tina. Koka ca 5 minuter eller tills broccolin mjuknat
  4. Använd en stavmixer eller matberedare för att göra såsen slät och krämig
  5. Häll i grädden (mer grädde går självklart att använda om så önskas) och finhackad timjan och låt soppan koka upp under omrörning
  6. Servera med kokt ägg och eventuellt ett gott bröd, exempelvis små sesambullar

Lämna en kommentar