Tårtbotten deluxe

Du behöver:

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smör och mjöl till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smörj och mjöla en ugnsfast form, gärna med löstagbar kant och lägg ett bakplåtspapper i botten
  3. Vispa ägg och socker poröst i en skål med en elvisp, ca 3 minuter
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan skål och sikta sedan ned detta i äggblandningen. Rör noggrant men försiktigt ihop det med hjälp av en slickepott till en jämn smet
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, kontrollera med en provsticka att kakan är helt torr
  6. Låt svalna helt sen är det bara att fylla och dekorera tårtan bäst du vill

En tårtbotten för alla tillfällen! Snabb och enkel att göra och resultatet är perfekt varenda gång.