Renskavsgryta

Du behöver:

30 g torkade trattkantareller + vatten (alternativt 300 gram färsk svamp)
1 rödlök
1 msk saltfritt smör
1 pkt renskav (240 g)
1 dl créme fraiche
1 dl vatten
1 1/2 svensk senap
1 tsk timjan
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar

1. Blötlägg trattkantarellerna i vatten i 15 minuter. Vattnet ska täcka svamparna
2. Hacka rödlök, smält smör i en traktörpanna eller en vid kastrull
3. Fräs löken på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt renskav och fräs i ca 3 minuter
4. Tillsätt créme fraiche, vatten, senap, timjan, soja och 1 krm svartpeppar
5. Häll av vattnet från svamparna och skölj svampen noga
6. Tillsätt svampen i pannan och låt puttra under lock i 8 minuter
7. Servera med t ex ris

Lämna en kommentar